De meeste mensen eten te weinig vis, met name vette vis. Door slechte vertering kunnen de omega 3-vetzuren niet goed uit de voeding worden opgenomen. Sommige geteste personen eten minimaal 1 keer per week vis en nemen zelfs Omega-3 supplementen, maar toch komt bijna niemand aan de optimale omega-3 status.
Een omega 3-index van twee tot zes procent is veel te laag, want een omega
3-index van acht procent of hoger wordt in het algemeen als optimaal
beschouwd. De vetzuren EPA en DHA komen beide voor in voedsel dat uit de zee komt. zoals vis, schaal- en schelpdieren, maar ook in zeewieren en algen. Zeewieren en algen bevatten voornamelijk DHA en in mindere mate EPA. Omega 3-vetzuren komen ook voor in wild vlees en in vlees van gras gevoerde dieren. In vlees uit de bio-industrie zijn ze nauwelijks te vinden.
Ik ben fan van de Omega-3 olie van Eqology. Deze verse, zeer voedzame kabeljauw uit de Noordelijke IJszee is de basis voor de productie van zuivere, duurzame omega-3 producten van een bijzonder goede kwaliteit. De kabeljauw wordt direct aan boord in zijn geheel verwerkt en gebotteld, waardoor de versheid gegarandeerd is voor de vloeibare Omega-3 van Eqology.
De smaak lijkt op die van olijfolie. Het wordt geproduceerd in harmonie met de natuur. Het IS onze natuur!